#NIEMARNUJ lub #ZEROWASTE to trendy, które opanowały Instagram. Od wielkich gwiazd i blogerek po sklepy i sklepiki – wszyscy chcą być jak najmniej WASTE, a jak najbardziej LESS.

#ZEROWASTE od kuchni! Nie wiecie, „z czym się to je”?

Najlepiej ze wszystkim! Ze wszystkim, co tylko macie w lodówce i pewnie wkrótce zamierzacie wyrzucić, bo zapomnieliście w porę wykorzystać. A przecież wyrzucania jedzenia można tak łatwo uniknąć. Zobaczcie sami.

Kupione kilka dni wcześniej owoce – to one marnują się najczęściej – nie wyglądają już apetycznie i świeżo? To nic, nadal mogą być smaczne. Wystarczy wrzucić je do blendera, dolać wody albo tego jogurtu, którego nie zdążyliście zjeść na śniadanie – i pyszny, wartościowy koktajl gotowy!

Jeżeli szukacie koktajlowej inspiracji, koniecznie sprawdźcie nasze dobrze zblendowane pomysły:

Kilkudniowe bagietki – oto pomysły do schrupania!
Przedwczorajsza bagietka przestała zapachem przywodzić na myś
l paryską piekarnię? Wciąż można zrobić z niej prawdziwy… włoski przysmak. Przypieczona w piekarniku z kawałkami sera, pomidorem lub z samą oliwą – możliwości jest wiele. Oto nasze propozycje:

> Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

> Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

> Bruschetta z gorgonzolą


Światowe trendy we włoskim stylu? Jesteśmy na SI!
 

[1] Dane Organizacji Narodów Zjednoczonych (FAO)