Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

m7
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

6

0 / 0

Pyszne na śniadanko:) delikatne i cudowne w smaku i zapachu:)

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżeczka miód pszczeli

50 g mozzarella

1 szt. bagietka

4 szt. czosnek

4 szt. pomidor

8 szt. oliwki czarne

2 łyżka masło

1 łyżka bazylia

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka oliwa

2 łyżka sok cytrynowy

Przygotowanie


1

Bagietkę pokroić w kromeczki i opiekać ns grilu przez 2-3 minuty.

2

Masło wymieszać z czosnkiem oraz bazylią i posmarować tosty. W międzyczasie wierzchołki pomidorów przekroić na krzyż, umieścić je w misce i zalać wrzątkiem i zostawić na 1 min. Następnie wyjąć i zahartować w zimnej wodzie. Teraz z łatwością zejdzie z nich skórka. Miąższ posiekać, wymieszać z koncentratem pomidorowym i oliwkami.

3

Pomidorami posmarować grzanki. Wymieszać składniki dressingu i pokropić tosty. Następnie położyć na tostach plastry mozzarelli.

4

Tosty ponownie umieścić na 1-2 minuty na grillu w temp. 200 stopni. Dekorować listkami bazylii i smacznego:DDD

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły