6

Składniki

1 Łyżeczka
miód pszczeli
50 Gramów
mozzarella
1 Sztuka
Bagietka
4 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
pomidor
8 Sztuk
oliwki czarne
2 Łyżki
masło extra
1 Łyżka
bazylia
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy 30%
1 Łyżka
oliwa
2 Łyżki
Sok cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bagietkę pokroić w kromeczki i opiekać ns grilu przez 2-3 minuty.
  2. Masło wymieszać z czosnkiem oraz bazylią i posmarować tosty. W międzyczasie wierzchołki pomidorów przekroić na krzyż, umieścić je w misce i zalać wrzątkiem i zostawić na 1 min. Następnie wyjąć i zahartować w zimnej wodzie. Teraz z łatwością zejdzie z nich skórka. Miąższ posiekać, wymieszać z koncentratem pomidorowym i oliwkami.
  3. Pomidorami posmarować grzanki. Wymieszać składniki dressingu i pokropić tosty. Następnie położyć na tostach plastry mozzarelli.
  4. Tosty ponownie umieścić na 1-2 minuty na grillu w temp. 200 stopni. Dekorować listkami bazylii i smacznego:DDD

Opis

Pyszne na śniadanko:) delikatne i cudowne w smaku i zapachu:)

Podobne przepisy

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Bułeczki

Średni Do 3 godz
Bułeczki

BUŁECZKI DYNIOWE

Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Chleb

Średni Do 3 godz
Chleb

Chleb czekoladowy

Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!