Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
m7
Pyszne na śniadanko:) delikatne i cudowne w smaku i zapachu:)
6
0 / 0
Pyszne na śniadanko:) delikatne i cudowne w smaku i zapachu:)
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżeczka miód pszczeli
50 g mozzarella
1 szt. bagietka
4 szt. czosnek
4 szt. pomidor
8 szt. oliwki czarne
2 łyżka masło
1 łyżka bazylia
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka oliwa
2 łyżka sok cytrynowy
Przygotowanie
Bagietkę pokroić w kromeczki i opiekać ns grilu przez 2-3 minuty.
Masło wymieszać z czosnkiem oraz bazylią i posmarować tosty. W międzyczasie wierzchołki pomidorów przekroić na krzyż, umieścić je w misce i zalać wrzątkiem i zostawić na 1 min. Następnie wyjąć i zahartować w zimnej wodzie. Teraz z łatwością zejdzie z nich skórka. Miąższ posiekać, wymieszać z koncentratem pomidorowym i oliwkami.
Pomidorami posmarować grzanki. Wymieszać składniki dressingu i pokropić tosty. Następnie położyć na tostach plastry mozzarelli.
Tosty ponownie umieścić na 1-2 minuty na grillu w temp. 200 stopni. Dekorować listkami bazylii i smacznego:DDD