0

Składniki

2 Sztuki
Bagietka
6 Sztuk
pomidory malinowe
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Pęczek
bazylia
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Ząbek
czosnek

Dodatki

4 Sztuki
ingridient
Tymbark Jabłko Mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę kroimy na pół i grillujemy do miękkości na grillu. Pomidory szatkujemy na malutkie kawałki. Czosnek, bazylię i oliwę szatkujemy na drobną papkę i nacieramy kromki bagietki.
  2. Ugrillowaną paprykę dodajemy do pomidorów i nakładamy na krążki bagietki. Układamy na grillu i pieczemy przez kilka minut

Opis

Aromatyczna, włoska bruschetta nadaje wprost idealnie na grilla! Potrzebujesz niewiele składników, dosłownie kilka minut na przygotowanie, a smak malinowych pomidorów w oliwie z bazylią, na chrupiącym pieczywie to wspomnienie włoskich wakacji.

Podobne przepisy

Grillowane boczniaki

Łatwy Do 15 min
Grillowane boczniaki

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem

Łatwy Do 40 min
Szaszłyk z bakłażanem, czerwoną cebulą i ananasem

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!