Kreatywne przepisy, które pomogą Ci przestać marnować jedzenie

Kreatywne przepisy, które pomogą Ci przestać marnować jedzenie

lubella

2/19/2019

ok. 5 min


Trendy związane z oszczędzaniem jedzenia stają się coraz popularniejsze! Z pewnością słyszeliście o trendach takich jak Zero Waste albo Waste Less – coraz częściej temat ten poruszany jest w mediach. To wspaniała wiadomość dla naszej planety i… naszych kubków smakowych!
       Dlaczego?
Więcej kreatywności to mniej zmarnowanego jedzenia!
Nie bójcie się eksperymentów w kuchni. Istnieje cała masa ciekawych sposobów na wykorzystanie resztek, które nie wymagają ani wyjątkowych kulinarnych zdolności, ani wielkiego wysiłku. Przyjrzyjcie się produktom w swojej lodówce i sprawdźcie daty przydatności. Z produktów, które niedługo będą kwalifikowały się tylko do kosza, możecie już dzisiaj przygotować dania jak gwiazdy telewizji lub gwiazdy kuchni francuskiej!
Nie wierzycie? Czas na filmowy festiwal smaków w Twojej kuchni!

Wielka pycha z małego ekranu, czyli…
spróbujcie dań, które znacie z telewizji! A dokładnie z reklam.

Szukasz smaku?
Drugim pomysłem na dania ze składników, które mogą być w Waszej lodówce, jest quiche, czyli lekki, wytrawny placek. Oto kilka naszych ulubionych przepisów:

> Quiche porowy z grillowaną papryką – czyli coś prostego!


> Quiche reggae z pikantną
wołowiną – czyli danie jak z nut!


> Quiche na spodzie z płatk
ów Corn Flakes – czyli coś zaskakującego!



I pamiętajcie: w tym przypadku „mniej” naprawdę znaczy „lepiej” i „więcej” – lepiej w Waszej kuchni, więcej w Waszych portfelach.
Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły