Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Klasyczny quiche podawany jest z boczkiem, a tu proponuję wersję z chudą wołowiną i warzywami w kolorach reggae – specjalnie dla mojej nastoletniej córki. Oczywiście nadzienia kiszowe zależą wyłącznie od naszych kulinarnych zachcianek: może to być mięso, warzywa, grzyby – wszystko pasuje i wszystko smakuje wyśmienicie po zapieczeniu z serem. Muszę się przyznać, że jak podpiekam ciasto, to robi mi się mały zakalec, który nie jest taki straszny w smaku, ale kiepsko wygląda. Więc nie wiem, czy jest to wina przepisu, czy może blaszki – tym razem użyłam metalowej blaszki na tartę, czy wina piekarnika? Tak, czy siak zachęcam do eksperymentowania z kiszami. Cała rodzina zajada się nimi ze smakiem!
25 | Gramów | ||
![]() |
|||
2 | Szczypty |
curry
|
|
2 | Szczypty |
pieprz
|
|
30 | Mililitrów |
śmietana 18%
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
10 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka | ||
4 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
4 | Łyżki |
woda
|
|
30 | Dekagramów |
Wołowina chuda
|
|
10 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
0.5 | Sztuki |
Papryka różnokolorowa
|
|
0.5 | Sztuki |
por
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |