Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
lubella
https://lubella.plQuiche (kisz), czyli kruche ciasto na słono znad Loary. Poznawaj francuską kuchnię razem z nami! Sprawdź wyśmienity przepis na quiche na spodzie z płatków Corn Flakes z dodatkiem warzyw (m.in. pomidorów, szpinaku, papryczki chili) oraz pieczarek.
Składniki na kukurydziany spód: |
|||
1.25 | Szklanki | ||
![]() |
|||
0.5 | Szklanki |
Otręby pszenne
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
5 | Łyżek |
Zimna woda
|
|
Składniki na farsz: |
|||
500 | Gramów |
Świeży szpinak
|
|
2 | Sztuki | ||
1 | Sztuka | ||
0.5 | Szklanki | ||
1 | Sztuka |
Papryczka chili
|
|
200 | Gramów |
pieczarki
|
|
1 | Pęczek |
Natka pietruszki
|
|
0.75 | Szklanki |
Śmietana 30%
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
50 | Gramów |
parmezan
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
pieprz
|
|
1 | Szczypta |
gałka muszkatołowa
|
|
2 | Szczypty |
tymianek
|
|
1 | Szczypta |
oregano
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |