0

Składniki

1.5 Litra
bulion warzywny
3 Sztuki
Biała kiełbasa wieprzowa
3 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
majeranek
6 Sztuk
Jajka przepiórcze
1 Opakowanie
kwaśna śmietana 18%
500 Mililitrów
ingridient
Żurek Krakus

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark Pomarańcza Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy bulion warzywny z włoszczyzny usuwając warzywa i szumowiny, dodajemy białą kiełbasę i gotujemy około pół godziny.
  2. Trzy ząbki czosnku dokładnie myjemy i rozgniatamy w łupinach dodając do wywaru.
  3. Żur domowy lub gotowy wlewamy do gotującego się bulionu z 2 łyżkami majeranku, gotujemy jeszcze 10 minut.
  4. W między czasie jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki.
  5. Do zupy dodajemy kilka łyżek śmietany 18%, doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Podajemy z jajkami, świeżym majerankiem i chlebem.

Podobne przepisy

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Średni Do 1,5 godz
Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Wielkanocny żurek w chlebie

Łatwy Do 40 min
Wielkanocny żurek w chlebie

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!