Żurek z pieczarkami

m7
Żurek z pieczarkami

0

0 / 0

Urozmaicony żurek z pieczarkami.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg pieczarki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 l bulion drobiowy

2 szt. żurek zakwas

4 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Do gotującego się bulionu wlać żurki i następnie wrzucić pokrojone w plastry pieczarki.

2

Gotować na wolnym ogniu ok. 20 min, aż pieczarki zmiękną.

3

Jajka ugotować, pokroić i również wrzucić do żuru.

4

Całość doprawić do smaku i wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

515

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły