Żurek z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żurek z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637060.jpeg&w=3840&q=75)
Urozmaicony żurek z pieczarkami.
0
0 / 0
Urozmaicony żurek z pieczarkami.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 l bulion drobiowy
2 szt. żurek zakwas
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Do gotującego się bulionu wlać żurki i następnie wrzucić pokrojone w plastry pieczarki.
2
Gotować na wolnym ogniu ok. 20 min, aż pieczarki zmiękną.
3
Jajka ugotować, pokroić i również wrzucić do żuru.
4
Całość doprawić do smaku i wymieszać.