0

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Litry
bulion
2 Sztuki
Żurek zakwas
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującego się bulionu wlewamy żurki i następnie wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki.
  2. Gotujemy na wolnym ogniu ok 20 min, aż pieczarki zmiękną.
  3. Jajka gotujemy, kroimy i również wrzucamy do żuru.
  4. Całość doprawiamy do smaku i mieszamy.

Opis

Trochę inny żurek.

Podobne przepisy

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Zupa z zielonego groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa z zielonego groszku

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!