0

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Litry
bulion
2 Sztuki
Żurek zakwas
4 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującego się bulionu wlewamy żurki i następnie wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki.
  2. Gotujemy na wolnym ogniu ok 20 min, aż pieczarki zmiękną.
  3. Jajka gotujemy, kroimy i również wrzucamy do żuru.
  4. Całość doprawiamy do smaku i mieszamy.

Opis

Trochę inny żurek.

Podobne przepisy

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!