Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976249001.jpeg&w=3840&q=75)
Znudził Ci się żurek z ziemniakami? Podaj go z makaronem! Jest równie smacznie i sycąco. Dodaj do żurku jeszcze jajko i kiełbasę i gotowe.
0
0 / 0
Znudził Ci się żurek z ziemniakami? Podaj go z makaronem! Jest równie smacznie i sycąco. Dodaj do żurku jeszcze jajko i kiełbasę i gotowe.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l żurek krakus
200 g makaron świderki
200 g kiełbasa polska
4 szt. jaja na twardo
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. świeże zioła
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Makaron ugotuj.
2
Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.
3
Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.
4
Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.