Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

formularz
Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

0

0 / 0

Znudził Ci się żurek z ziemniakami? Podaj go z makaronem! Jest równie smacznie i sycąco. Dodaj do żurku jeszcze jajko i kiełbasę i gotowe.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l żurek krakus

200 g makaron świderki

200 g kiełbasa polska

4 szt. jaja na twardo

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. świeże zioła

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj.

2

Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.

3

Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.

4

Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły