Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

formularz
Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

0

0 / 0

Znudził Ci się żurek z ziemniakami? Podaj go z makaronem! Jest równie smacznie i sycąco. Dodaj do żurku jeszcze jajko i kiełbasę i gotowe.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l żurek krakus

200 g makaron świderki

200 g kiełbasa polska

4 szt. jaja na twardo

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. świeże zioła

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj.

2

Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.

3

Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.

4

Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

526

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły