Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską
formularz
Znudził Ci się żurek z ziemniakami? Podaj go z makaronem! Jest równie smacznie i sycąco. Dodaj do żurku jeszcze jajko i kiełbasę i gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
526
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Znudził Ci się żurek z ziemniakami? Podaj go z makaronem! Jest równie smacznie i sycąco. Dodaj do żurku jeszcze jajko i kiełbasę i gotowe.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l żurek krakus
200 g makaron świderki
200 g kiełbasa polska
4 szt. jaja na twardo
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. świeże zioła
1 łyżka olej
Przygotowanie
Makaron ugotuj.
Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.
Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.
Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
526
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.