Żurek z łazankami
lubella
Pyszny żurek z makaronem łazankami jest prostym i smacznym pomysłem na obiad. Idealny przepis również dla wegetarian, ugotowany na warzywnym bulionie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
740
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny żurek z makaronem łazankami jest prostym i smacznym pomysłem na obiad. Idealny przepis również dla wegetarian, ugotowany na warzywnym bulionie.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. koncentrat żurku krakus
200 g makaron łazanki lubella
3 szt. jajko ugotowane na twardo
0.50 pęcz. natka pietruszki
2 szt. marchew
0.50 szt. seler
1 szt. pietruszka
0.50 szt. por
3 szt. natka pietruszki
0.25 szt. kapusta włoska
2 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Warzywa obierz i zalej 1,5 l wody i gotuj na małym ogniu. Gdy zostanie litr bulionu, warzywa wyjmij, wlej koncentrat żurku Krakus i chwilę podgotuj.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jajka ugotuj na twardo.
Gotowy żurek podaj z łazankami, jajkiem, natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
740
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
108
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.