Żurek z łazankami

lubella
Żurek z łazankami

0

0 / 0

Pyszny żurek z makaronem łazankami jest prostym i smacznym pomysłem na obiad. Idealny przepis również dla wegetarian, ugotowany na warzywnym bulionie.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. koncentrat żurku krakus

200 g makaron łazanki lubella

3 szt. jajko ugotowane na twardo

0.50 pęcz. natka pietruszki

2 szt. marchew

0.50 szt. seler

1 szt. pietruszka

0.50 szt. por

3 szt. natka pietruszki

0.25 szt. kapusta włoska

2 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Warzywa obierz i zalej 1,5 l wody i gotuj na małym ogniu. Gdy zostanie litr bulionu, warzywa wyjmij, wlej koncentrat żurku Krakus i chwilę podgotuj.

2

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Jajka ugotuj na twardo.

4

Gotowy żurek podaj z łazankami, jajkiem, natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

740

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

108

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły