Żurek z jajkiem sadzonym

formularz
Żurek z jajkiem sadzonym

0

4 / 2

Żurek, tym razem z jajkami sadzonymi, przygotujesz błyskawicznie! Wystarczy użyć żurku Krakus, podgrzać go, usmażyć jajo i gotowe!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. żurek krakus

4 szt. jaja l

2 łyżka masło klarowane

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Żurek przygotować według wskazówek na opakowaniu.

2

Na rozgrzanym maśle klarowanym usmażyć jajko, doprawić solą oraz pieprzem.

3

Żur podawać na ciepło, z jajkiem sadzonym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

160

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły