Żurek z jajkiem sadzonym
formularz
Żurek, tym razem z jajkami sadzonymi, przygotujesz błyskawicznie! Wystarczy użyć żurku Krakus, podgrzać go, usmażyć jajo i gotowe!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
160
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 2
Żurek, tym razem z jajkami sadzonymi, przygotujesz błyskawicznie! Wystarczy użyć żurku Krakus, podgrzać go, usmażyć jajo i gotowe!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. żurek krakus
4 szt. jaja l
2 łyżka masło klarowane
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Żurek przygotować według wskazówek na opakowaniu.
Na rozgrzanym maśle klarowanym usmażyć jajko, doprawić solą oraz pieprzem.
Żur podawać na ciepło, z jajkiem sadzonym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
160
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.