Żurek z jajkiem sadzonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Żurek z jajkiem sadzonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976851941.jpeg&w=3840&q=75)
Żurek, tym razem z jajkami sadzonymi, przygotujesz błyskawicznie! Wystarczy użyć żurku Krakus, podgrzać go, usmażyć jajo i gotowe!
0
4 / 2
Żurek, tym razem z jajkami sadzonymi, przygotujesz błyskawicznie! Wystarczy użyć żurku Krakus, podgrzać go, usmażyć jajo i gotowe!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. żurek krakus
4 szt. jaja l
2 łyżka masło klarowane
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Żurek przygotować według wskazówek na opakowaniu.
2
Na rozgrzanym maśle klarowanym usmażyć jajko, doprawić solą oraz pieprzem.
3
Żur podawać na ciepło, z jajkiem sadzonym.