Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342750.jpeg&w=3840&q=75)
Klasyczny żurek podany w nieco inny sposób - z pulpetami z białej kiełbasy. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich wypróbuj przepisu na żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy. Pyszna, sycąca i aromatyczna zupa z koperkiem.
0
0 / 0
Klasyczny żurek podany w nieco inny sposób - z pulpetami z białej kiełbasy. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich wypróbuj przepisu na żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy. Pyszna, sycąca i aromatyczna zupa z koperkiem.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. żurek krakus
20 g grzyby suszone
2 łyżka śmietana 30%
6 szt. biała kiełbasa surowa
1 szt. pęczek koperku
1 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na noc.
Zlej do garnka płyn i grzyby, następnie gotuj 10 minut.
Kiełbaski natnij i wyjmij z osłonek mięso. Dodaj pokrojony koper, całość wymieszaj. Formuj niewielkie pulpety.
Wlej do garnka 1 litr wody, gotuj pulpety przez 7–10 minut.
Dodaj pokrojone grzyby, wodę, w której się moczyły, oraz żurek. Całość zagotuj.
Dodaj do zupy śmietanę, wcześniej zahartowaną 3 łyżkami gorącej zupy.
Przez podaniem posyp całość szczypiorkiem.