Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy

formularz
Żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy

0

0 / 0

Klasyczny żurek podany w nieco inny sposób - z pulpetami z białej kiełbasy. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich wypróbuj przepisu na żurek z grzybami i pulpetami z białej kiełbasy. Pyszna, sycąca i aromatyczna zupa z koperkiem.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. żurek krakus

20 g grzyby suszone

2 łyżka śmietana 30%

6 szt. biała kiełbasa surowa

1 szt. pęczek koperku

1 łyżka szczypiorek

Przygotowanie


1

Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na noc.

2

Zlej do garnka płyn i grzyby, następnie gotuj 10 minut.

3

Kiełbaski natnij i wyjmij z osłonek mięso. Dodaj pokrojony koper, całość wymieszaj. Formuj niewielkie pulpety.

4

Wlej do garnka 1 litr wody, gotuj pulpety przez 7–10 minut.

5

Dodaj pokrojone grzyby, wodę, w której się moczyły, oraz żurek. Całość zagotuj.

6

Dodaj do zupy śmietanę, wcześniej zahartowaną 3 łyżkami gorącej zupy.

7

Przez podaniem posyp całość szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

969

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

92

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły