Żurek w bułeczkach
formularz
Żurek w bułeczkach to ekspresowy przepis, który sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Warto go przyrządzić, kiedy nie ma się czasu na długie stanie w kuchni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
415
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Żurek w bułeczkach to ekspresowy przepis, który sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Warto go przyrządzić, kiedy nie ma się czasu na długie stanie w kuchni.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. żurek krakus
1 l woda
1 szt. kiełbasa wiejska
4 szt. bułka do żurku
4 szt. jajko
Przygotowanie
Do litra wrzątku dodajemy koncentrat żurku oraz kiełbasę pokrojoną w plasterki.
Gotujemy 2-3 minuty.
Bułki podgrzewamy 5 minut w 180 stopniach. Odcinamy górę i wydrążamy środek. Nalewamy do nich żurek.
Podajemy z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo, pokrojonego w ćwiartki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
415
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.