Żurek w bułeczkach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Żurek w bułeczkach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824614.jpeg&w=3840&q=75)
Żurek w bułeczkach to ekspresowy przepis, który sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Warto go przyrządzić, kiedy nie ma się czasu na długie stanie w kuchni.
0
0 / 0
Żurek w bułeczkach to ekspresowy przepis, który sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Warto go przyrządzić, kiedy nie ma się czasu na długie stanie w kuchni.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. żurek krakus
1 l woda
1 szt. kiełbasa wiejska
4 szt. bułka do żurku
4 szt. jajko
Przygotowanie
1
Do litra wrzątku dodajemy koncentrat żurku oraz kiełbasę pokrojoną w plasterki.
2
Gotujemy 2-3 minuty.
3
Bułki podgrzewamy 5 minut w 180 stopniach. Odcinamy górę i wydrążamy środek. Nalewamy do nich żurek.
4
Podajemy z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo, pokrojonego w ćwiartki.