Żurek w bułeczkach

formularz
Żurek w bułeczkach

0

0 / 0

Żurek w bułeczkach to ekspresowy przepis, który sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc. Warto go przyrządzić, kiedy nie ma się czasu na długie stanie w kuchni.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. żurek krakus

1 l woda

1 szt. kiełbasa wiejska

4 szt. bułka do żurku

4 szt. jajko

Przygotowanie


1

Do litra wrzątku dodajemy koncentrat żurku oraz kiełbasę pokrojoną w plasterki.

2

Gotujemy 2-3 minuty.

3

Bułki podgrzewamy 5 minut w 180 stopniach. Odcinamy górę i wydrążamy środek. Nalewamy do nich żurek.

4

Podajemy z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo, pokrojonego w ćwiartki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

415

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły