Inspiracja Adobe Stock
2

Składniki

2 Łyżki
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
2 Litry
woda
700 Gramów
Kiełbasa biała
2 Szklanki
Żurek zakwas
5 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
śmietana
2 Łyżki
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gotującej się wody dodajemy kiełbasę i gotujemy przez kilka minut, następnie wyjmujemy kiełbasę i kroimy na kawałki.
  2. Wkładamy ją ponownie do garnka, dodajemy zakwas na żur, zupę zaprawiamy śmietaną i mąką, następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek.
  3. Jajka gotujemy, kroimy na ćwiartki i dodajemy do żurku.

Opis

Pyszny żurek.

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Zupa fasolowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!