Zupa szpinakowa
m7
Zdrowa i pożywna zupa szpinakowa z jajkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
483
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zdrowa i pożywna zupa szpinakowa z jajkiem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 l bulion drobiowy
1 szt. szpinak mrożony
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 łyżka kasza manna
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Do garnka wlać odrobinę wody i wrzucić szpinak.Gotować aż do rozmrożenia i powstania papki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Szpinak zalać bulionem i dodać zeszkloną cebulkę, gotować ok.5 min.
W mleku rozprowadzić kaszę i wlać do zupy. Gotować ok. 10 min., mieszając co jakiś czas.
Doprawić do smaku.
Zupę nałożyć do miseczki i na wierzch położyć przekrojone jajko.