Zupa szpinakowa

m7
Zupa szpinakowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zdrowa i pożywna zupa szpinakowa z jajkiem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 l bulion drobiowy

1 szt. szpinak mrożony

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 łyżka kasza manna

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


Do garnka wlać odrobinę wody i wrzucić szpinak.Gotować aż do rozmrożenia i powstania papki.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Szpinak zalać bulionem i dodać zeszkloną cebulkę, gotować ok.5 min.

W mleku rozprowadzić kaszę i wlać do zupy. Gotować ok. 10 min., mieszając co jakiś czas.

Doprawić do smaku.

Zupę nałożyć do miseczki i na wierzch położyć przekrojone jajko.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

483

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły