Zupa pomidorowa z kozim serem
maspexdigital
Klasyczna pomidorowa z niecodziennym dodatkiem? Przedstawiamy wam przepis na zupę pomidorową z kozim serem. Na początku rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć czosnek i cebulę oraz dodaj bazylię i oregano. Następnie połącz wszystko z rosołem i passatą Łowicz. Do każdej porcji dodaj na wierzch łyżkę koziego sera. Zupę pomidorową w tej wersji możesz też podawać z bagietką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1055
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 3
Klasyczna pomidorowa z niecodziennym dodatkiem? Przedstawiamy wam przepis na zupę pomidorową z kozim serem. Na początku rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć czosnek i cebulę oraz dodaj bazylię i oregano. Następnie połącz wszystko z rosołem i passatą Łowicz. Do każdej porcji dodaj na wierzch łyżkę koziego sera. Zupę pomidorową w tej wersji możesz też podawać z bagietką.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. passata łowicz
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. bazylia
4 łyżka oliwa z oliwek
150 g ser kozi
0.50 l wywar rosołowy
1 szt. bagietka
Przygotowanie
Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć roztarty ząbek czosnku i cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj oregano i bazylię.
Dodaj passatę Łowicz i rosół. Doprowadź do wrzenia.
Nalej na talerze. Do każdej porcji dodaj na wierzch 1 łyżkę sera koziego. Podawaj z bagietką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1055
kcal
Białka
52
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.