Zupa pomidorowa z kozim serem

maspexdigital
Zupa pomidorowa z kozim serem

0

3.3 / 3

Klasyczna pomidorowa z niecodziennym dodatkiem? Przedstawiamy wam przepis na zupę pomidorową z kozim serem. Na początku rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć czosnek i cebulę oraz dodaj bazylię i oregano. Następnie połącz wszystko z rosołem i passatą Łowicz. Do każdej porcji dodaj na wierzch łyżkę koziego sera. Zupę pomidorową w tej wersji możesz też podawać z bagietką.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. passata łowicz

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. bazylia

4 łyżka oliwa z oliwek

150 g ser kozi

0.50 l wywar rosołowy

1 szt. bagietka

Przygotowanie


1

Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć roztarty ząbek czosnku i cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj oregano i bazylię.

2

Dodaj passatę Łowicz i rosół. Doprowadź do wrzenia.

3

Nalej na talerze. Do każdej porcji dodaj na wierzch 1 łyżkę sera koziego. Podawaj z bagietką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1055

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły