Zupa chrzanowa na Wielkanoc

Krakus
Zupa chrzanowa na Wielkanoc

0

0 / 0

Zupa chrzanowa to idealny wybór na Wielkanoc. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a jej smak z pewnością przypadnie do gustu fanom aromatycznych, wyrazistych i wyjątkowo smacznych potraw. To doskonały sposób na urozmaicenie wiosennego menu. Gotową zupę można serwować samodzielnie, jak i z dodatkiem chrupiących grzanek, białej kiełbasy lub jajka. Życzymy smacznego!

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 opak. chrzan krakus

1.50 l woda

1 szt. seler

5 szt. ziemniaki

2 szt. korzeń pietruszki

3 łyżka śmietana 18%

100 g ser tarty

4 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

3 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa razem z przyprawami włożyć do garnka i zalać wodą.

2

Warzywa gotować, aż zmiękną. Następnie zblendować je na gładko.

3

Dodać tarty chrzan oraz śmietanę.

4

Przyprawić solą, pieprzem i posypać tartym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

323

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły