Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

kontakt_1
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

0

4.7 / 3

Chrzan zawsze nadaje wyrazistego i pikantnego smaku. Polecamy zupę krem z ziemniaków z dodatkiem chrzanu i czosnku przez co zupa jest wyjątkowo aromatyczna.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. koncentrat bulionu warzywnego krakus

800 woda

0.50 kg ziemniaki

1 szt. pietruszka

1 szt. seler

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. korzeń chrzanu

200 śmietana kremówka

2 łyżka posiekana natka pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

2 l tymbark jabłko brzoskwinia

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.

2

Ziemniaki, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.

3

Do bulionu dodaj cebule z czosnkiem i pokrojone warzywa. Gotuj do miękkości.

4

Zmiksuj na gładko. Dopraw sola i pieprzem.

5

Podawaj z łyżką śmietany, posypaną tartym chrzanem i natką pietruszki. Podawaj z szklanką soku Tymbark.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły