0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
800 Mililitrów
woda
0.5 Kilograma
ziemniaki
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
200 Mililitrów
Śmietana kremówka
2 Łyżki
Posiekana natka pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatki

2 Litry
Napój Tymbark Jabłko Gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.
  2. Ziemniaki, pietruszkę i selera pokrój w kostkę.
  3. Do bulionu dodaj cebule z czosnkiem i pokrojone warzywa. Gotuj do miękkości.
  4. Zmiksuj na gładko. Dopraw sola i pieprzem.
  5. Podawaj z łyżką śmietany, posypaną tartym chrzanem i natką pietruszki. Podawaj z szklanką soku Tymbark.

Podobne przepisy

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!