Wielkanocne mięsiwo
BeataPietrus
0
0 / 0
0
Idealne i sycące danie na Wielkanoc. Wszyscy mają ochotę po poście rzucić się na pyszne jedzenie i będą mieli ku temu świetną okazję. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny (w zależności od wielkości karkówki) w towarzystwie warzyw.
13
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
2 kg karkówka
2 tymbark jabłko
2 łyżka miód
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
2 łyżka musztarda sarepska
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 łyżeczka sól
3 łyżeczka pieprz
3 łyżeczka tymianek
3 łyżeczka rozmaryn
4 szt marchew
1 szt pietruszka
1 szt seler
Przygotowanie
Zaczynamy od marynaty. Bierzemy miód, ketchup, musztardę, olej, sok jabłkowy i wszystko mieszamy.
Karkówkę nacinamy i w nacięcia wkładamy ząbki czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Smarujemy marynatą i odkładamy na 12 godzin.
Razem z warzywami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny (w zależności od wielkości karkówki).
Kategorie
Alergeny
Seler