Wielkanocne mięsiwo
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
BeataPietrus
![Wielkanocne mięsiwo](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973364480.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne i sycące danie na Wielkanoc. Wszyscy mają ochotę po poście rzucić się na pyszne jedzenie i będą mieli ku temu świetną okazję. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny (w zależności od wielkości karkówki) w towarzystwie warzyw.
0
0 / 0
Idealne i sycące danie na Wielkanoc. Wszyscy mają ochotę po poście rzucić się na pyszne jedzenie i będą mieli ku temu świetną okazję. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny (w zależności od wielkości karkówki) w towarzystwie warzyw.
13
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
2 kg karkówka
2 tymbark jabłko
2 łyżka miód
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
2 łyżka musztarda sarepska
4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
2 łyżecz. sól
3 łyżecz. pieprz
3 łyżecz. tymianek
3 łyżecz. rozmaryn
4 szt. marchew
1 szt. pietruszka
1 szt. seler
Przygotowanie
Zaczynamy od marynaty. Bierzemy miód, ketchup, musztardę, olej, sok jabłkowy i wszystko mieszamy.
Karkówkę nacinamy i w nacięcia wkładamy ząbki czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Smarujemy marynatą i odkładamy na 12 godzin.
Razem z warzywami pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny (w zależności od wielkości karkówki).
Kategorie
Alergeny
Seler