Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Rosół po staropolsku gotuje się dłużej, ale jego smak jest jeszcze bardziej esencjonalny, z przyjemną grzybową nutą. Dzięki borowikom rosół nabiera wyjątkowego brązowo-złocistego koloru.
Rosół: |
|||
3 | Sztuki |
marchew
|
|
2 | Sztuki |
Pietruszka korzeń
|
|
1 | Sztuka |
seler
|
|
0.5 | Sztuki |
por
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
Liść kapusty włoskiej
|
|
1 | Pęczek |
Natka pietruszki
|
|
1 | Pęczek |
Nać selera
|
|
1 | Pęczek |
Lubczyk
|
|
1 | Sztuka |
Porcja rosołowa
|
|
1 | Sztuka |
Filet z kury
|
|
150 | Gramów | ||
6 | Sztuk |
Borowiki suszone
|
|
5 | Sztuk |
pieprz ziarnisty
|
|
5 | Sztuk |
Pieprz czerwony
|
|
1 | Sztuka |
liść laurowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
5 | Litrów |
woda
|
|
Dodatkowo: |
|||
1 | Opakowanie |
Makaron Lubella 5-jajeczna Nitki
|
|
![]() |
|||
1 | Pęczek |
Natka pietruszki
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |