0

Składniki

1 Kilogram
Pierś z indyka
3 Łyżki
oliwa
3 Sztuki
ząbek czosnku
6 Sztuk
pomidory suszone
1 Łyżeczka
tymianek
1 Łyżka
pieprz kolorowy
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatki

2 Litry
Napój Tymbark Jabłko Gruszka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pierś z indyka owiń w folię i rozbij na grubość ok 1,5 cm.
  2. Natrzyj ją solą i pieprzem.
  3. Czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą.Posmaruj pierś z indyka z jednej strony połową marynaty.
  4. Do reszty marynaty dodaj pokrojone suszone pomidory i tymianek. Wymieszaj, posmaruj druga stronę piersi z indyka i zwiń ta stroną do środka.
  5. Zepnij wykałaczkami. Zawiń w folię i odłóż na noc do lodówki.
  6. Po wyjęciu rozwiń z foli i obsyp wierzch indyka kolorowym pieprzem.
  7. Włóż w rękaw i piecz w 200st przez 40 minut. Na 10 minut przed wyjęciem rozetnij rękaw aby mięso się zrumieniło.
  8. Podawaj z sokiem Tymbark

Podobne przepisy

Tapenade

Przepis
Średni Do 40 min
Tapenade

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Zapiekanka makaronowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Spaghetti bolognese

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti bolognese

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!