Rolada z indyka z kolorowym pieprzem
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
646
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg pierś z indyka
3 łyżka oliwa
3 szt. ząbek czosnku
6 szt. pomidory suszone
1 łyżecz. tymianek
1 łyżka pieprz kolorowy
1 szczyp. sól, pieprz
2 l napój tymbark jabłko gruszka
Przygotowanie
Pierś z indyka owiń w folię i rozbij na grubość ok 1,5 cm.
Natrzyj ją solą i pieprzem.
Czosnek drobno posiekaj i wymieszaj z oliwą.Posmaruj pierś z indyka z jednej strony połową marynaty.
Do reszty marynaty dodaj pokrojone suszone pomidory i tymianek. Wymieszaj, posmaruj druga stronę piersi z indyka i zwiń ta stroną do środka.
Zepnij wykałaczkami. Zawiń w folię i odłóż na noc do lodówki.
Po wyjęciu rozwiń z foli i obsyp wierzch indyka kolorowym pieprzem.
Włóż w rękaw i piecz w 200st przez 40 minut. Na 10 minut przed wyjęciem rozetnij rękaw aby mięso się zrumieniło.
Podawaj z sokiem Tymbark
Wartości odżywcze na porcję
Energia
646
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.