Pieczone kofty w jasnym sosie
maspexdigital
Przepis na pieczone kofty w jasnym sosie w mniej niż godzinę. Należy nagrzać piekarnik do 200 stopni, pokroić warzywa i kolendrę. Następnie wymieszać wszystko wraz z doprawionym wcześniej mięsem. Gotowe mięso uformować w podłużne kofty i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem i piec około pół godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
955
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
91
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na pieczone kofty w jasnym sosie w mniej niż godzinę. Należy nagrzać piekarnik do 200 stopni, pokroić warzywa i kolendrę. Następnie wymieszać wszystko wraz z doprawionym wcześniej mięsem. Gotowe mięso uformować w podłużne kofty i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem i piec około pół godziny.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz
60 dag. mięso mielone
1 pęcz. świeża kolendra
1 szt. czerwona cebula
3 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. papryka ostra
0.50 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. kumin
0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa
1 łyżecz. sól
6 szt. chlebki pita
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Pokrój jak najdrobniej cebulę, czosnek oraz papryczki..
Kolendrę posiekaj, odłóż ¼ aby użyć ją podając gotowe danie.
Mięso mielone przypraw i wymieszaj z wcześniej przygotowanymi składnikami.
Uformuj z gotowej masy podłużne kofty i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
Zalej jasnym uniwersalnym sosem Łowicz.
Piecz w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
Przed podaniem posyp świeżą kolendrą. Serwuj z chlebkami pita.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
955
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
91
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.