0

Składniki

1 Opakowanie
60 Dekagramów
mięso mielone
1 Pęczek
Świeża kolendra
1 Sztuka
Czerwona cebula
3 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżeczka
papryka ostra
0.5 Łyżeczki
cynamon
1 Łyżeczka
Kumin
0.5 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
1 Łyżeczka
sól
6 Sztuk
Chlebki pita
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
  2. Pokrój jak najdrobniej cebulę, czosnek oraz papryczki..
  3. Kolendrę posiekaj, odłóż ¼ aby użyć ją podając gotowe danie.
  4. Mięso mielone przypraw i wymieszaj z wcześniej przygotowanymi składnikami.
  5. Uformuj z gotowej masy podłużne kofty i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
  6. Zalej jasnym uniwersalnym sosem Łowicz.
  7. Piecz w temperaturze 200°C przez około 30 minut.
  8. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą. Serwuj z chlebkami pita.

Opis

Przepis na pieczone kofty w jasnym sosie w mniej niż godzinę. Należy nagrzać piekarnik do 200 stopni, pokroić warzywa i kolendrę. Następnie wymieszać wszystko wraz z doprawionym wcześniej mięsem. Gotowe mięso uformować w podłużne kofty i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem i piec około pół godziny.

Podobne przepisy

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!