Pieczone kofty w jasnym sosie

maspexdigital
Pieczone kofty w jasnym sosie

0

0 / 0

Przepis na pieczone kofty w jasnym sosie w mniej niż godzinę. Należy nagrzać piekarnik do 200 stopni, pokroić warzywa i kolendrę. Następnie wymieszać wszystko wraz z doprawionym wcześniej mięsem. Gotowe mięso uformować w podłużne kofty i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zalać sosem i piec około pół godziny.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny jasny łowicz

60 dag. mięso mielone

1 pęcz. świeża kolendra

1 szt. czerwona cebula

3 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. papryka ostra

0.50 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. kumin

0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa

1 łyżecz. sól

6 szt. chlebki pita

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 200 stopni.

2

Pokrój jak najdrobniej cebulę, czosnek oraz papryczki..

3

Kolendrę posiekaj, odłóż ¼ aby użyć ją podając gotowe danie.

4

Mięso mielone przypraw i wymieszaj z wcześniej przygotowanymi składnikami.

5

Uformuj z gotowej masy podłużne kofty i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

6

Zalej jasnym uniwersalnym sosem Łowicz.

7

Piecz w temperaturze 200°C przez około 30 minut.

8

Przed podaniem posyp świeżą kolendrą. Serwuj z chlebkami pita.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

955

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

91

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły