Krem z pora z jajkiem w koszulce

kontakt_1
Krem z pora z jajkiem w koszulce

0

4.5 / 2

Idealna zupa dla fanów zup krem. Spróbuj naszej propozycji na delikatny krem z pora z jajkiem w koszulce.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szt. por

1 szt. cebula

250 koncentrat bulionu warzywnego krakus

0.70 l woda

4 szt. jaja l

1 łyżka ocet

1 łyżka masło

200 śmietana kremówka

1 pęcz. koperek

1 szt. sól, pieprz

2 l napój tymbark jabłko gruszka

Przygotowanie


1

Pora i cebulę pokrój w półtalarki, obsmaż na maśle. Dodaj do bulionu i gotuj do miękkości ok 20 minut. W osobnym garnku zagotuj litr wody z octem.

2

Osobno każde z jajek wlej do wody i zagarniając łyżką obtocz białkiem żółtko. Jajka będą dobre kiedy białko się zetnie. Przełóż je do miski z zimną woda. Kiedy warzywa będą miękkie zmiksuj je na gładki krem.

3

Dopraw solą i pieprzem. Przelej na talerz, na wierzchu wyłóż jajko i posyp posiekanym koperkiem.

4

Podawaj z sokiem Tymbark

Wartości odżywcze na porcję


Energia

412

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły