Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zainspiruj się naszym przepisem na iście królewską karpatkę w nieco odświeżonej i bardziej efektownej wersji - w formie wieńca i o smaku czekoladowym. Dzięki dodatkowi kakao w cieście, karpatka zyskuje na wyrazistości i głębi smaku. W połączeniu z kremem na bazie serka mascarpone - całość nabiera kontrastu i charakteru. Udekoruj górzyste kształty karpatkowego wieńca cytrusami i obserwuj jak Twoje ciasto błyskawicznie znika z talerza. Pyszne aż się uszy trzęsą!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
10 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
woda
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
5 | Sztuk |
JAJA
|
|
SKŁADNIKI NA KREM: |
|||
500 | Gramów |
Mascarpone
|
|
500 | Mililitrów |
Śmietana 30%
|
|
100 | Gramów |
cukier puder
|
|
1 | Puszka |
Mandarynki w syropie
|
|
1 | Puszka |
EGZOTYCZNE OWOCE
|
|
1 | Garść |
migdały
|
|
1 | Garść |
mięta
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |