Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przepis idealnie nadający się na nieszablonowy obiad - pierś z kaczki w sosie czekoladowo-pomarańczowym. Nasza propozycja to również świetna potrawa na wyjątkowe okazje, takie jak Wielkanoc czy Boże Narodzenie.
150 | Mililitrów | ||
![]() |
|||
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
4 | Sztuki |
pierś z kaczki
|
|
2 | Sztuki |
pomarańcza
|
|
50 | Gramów |
Świeży imbir
|
|
50 | Mililitrów |
ocet balsamiczny
|
|
30 | Gramów |
miód
|
|
20 | Gramów |
masło
|
|
Dekoracja |
|||
2 | Sztuki |
pomarańcza filetowana
|
|
1 | Sztuka |
Zioła lub pędy groszku
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kalkulator miar |
Pesto to specjalność kuchni włoskiej. Ten cudowny dodatek do potraw to samo zdrowie na talerzu. Podobno było znany już w średniowieczu. Co sprawiło, że do tej pory utrzymuje swą popularność, a liczba jego zwolenników wciąż wzrasta? Smak i zdrowe składniki – to jedyna odpowiedź!
Czytaj więcej