0

Składniki

150 Mililitrów
30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Sztuki
pierś z kaczki
2 Sztuki
pomarańcza
50 Gramów
Świeży imbir
50 Mililitrów
ocet balsamiczny
30 Gramów
miód
20 Gramów
masło

Dekoracja

2 Sztuki
pomarańcza filetowana
1 Sztuka
Zioła lub pędy groszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyj pierś z kaczki, osusz papierowym ręcznikiem i lekko ponacinaj skórę (kratka). Marynuj w pokrojonym imbirze i pomarańczy przez 1/2 godziny.
  2. Rozgrzej patelnię i smaż przyprawione solą i pieprzem piersi przez 10 min. skórą w dół i 5 min. drugą stronę. Wyjmij i przykryj folią aluminiową.
  3. Na patelnię bez tłuszczu dodaj miód + ocet balsamiczny i zredukuj. Dolej sok + kakao, zredukuj. Dodaj masło.
  4. Pokrojony filet polej sosem i udekoruj.

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Makaron z grillowanymi morelami i serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z grillowanymi morelami i serem

Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej z czosnkową nutą

Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mus z drobiowych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli

Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Przepis
Średni Do 2 godz
Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Sałatka z buraka z kozim serem, awokado i dressingiem kakao...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka z buraka z kozim serem, awokado i dressingiem kakaowym

Świderki z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z miodem i orzechami

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!