0

Składniki

150 Mililitrów
30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Sztuki
pierś z kaczki
2 Sztuki
pomarańcza
50 Gramów
Świeży imbir
50 Mililitrów
ocet balsamiczny
30 Gramów
miód
20 Gramów
masło

Dekoracja

2 Sztuki
pomarańcza filetowana
1 Sztuka
Zioła lub pędy groszku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyj pierś z kaczki, osusz papierowym ręcznikiem i lekko ponacinaj skórę (kratka). Marynuj w pokrojonym imbirze i pomarańczy przez 1/2 godziny.
  2. Rozgrzej patelnię i smaż przyprawione solą i pieprzem piersi przez 10 min. skórą w dół i 5 min. drugą stronę. Wyjmij i przykryj folią aluminiową.
  3. Na patelnię bez tłuszczu dodaj miód + ocet balsamiczny i zredukuj. Dolej sok + kakao, zredukuj. Dodaj masło.
  4. Pokrojony filet polej sosem i udekoruj.

Podobne przepisy

Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Przepis
Średni Do 2 godz
Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Makaron z grillowanymi morelami i serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z grillowanymi morelami i serem

Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej z czosnkową nutą

Świderki z miodem i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z miodem i orzechami

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!