Indyk faszerowany
kontakt_1
Szukasz pomysłu na pyszny świąteczny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj nasz przepis na faszerowanego indyka! Do jego przygotowania wystarczy: kilogramowy filet z indyka, pół szklanki suszonych moreli oraz plaster masła.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
518
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na pyszny świąteczny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj nasz przepis na faszerowanego indyka! Do jego przygotowania wystarczy: kilogramowy filet z indyka, pół szklanki suszonych moreli oraz plaster masła.
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg filet z indyka
0.50 szkl. suszone morele
1 plaster masło
Przygotowanie
Filet rozbijamy na ok. 1,5 cm grubości. Cienko smarujemy masłem i wykładamy suszonymi morelami.
Zwijamy w roladę, doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 2h.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
518
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.