Indyk faszerowany

kontakt_1
Indyk faszerowany

0

0 / 0

Szukasz pomysłu na pyszny świąteczny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj nasz przepis na faszerowanego indyka! Do jego przygotowania wystarczy: kilogramowy filet z indyka, pół szklanki suszonych moreli oraz plaster masła.

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg filet z indyka

0.50 szkl. suszone morele

1 plaster masło

Przygotowanie


1

Filet rozbijamy na ok. 1,5 cm grubości. Cienko smarujemy masłem i wykładamy suszonymi morelami.

2

Zwijamy w roladę, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Następnie wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 2h.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

518

kcal

Białka

73

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły