1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
Esencja waniliowa
220 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
125 Gramów
masło
125 Gramów
cukier
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. Masło i cukier ucieramy w misce, dodajemy jajko i esencję waniliową, wszystko mieszamy.
  2. Dodajemy przesianą mąkę i sól. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie drewnianą łyżką, aż do uzyskania dość gęstego ciasta.
  3. Blachę wykładamy pergaminem. Za pomocą szprycy wyciskamy ciasteczka w różnych kształtach.
  4. Pieczemy 12-15 minut, aż ciasteczka lekko się zrumienią.

Opis

Bardzo smaczne, maleńkie krucho-maślane ciastka.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Keks

Łatwy Do 3 godz

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!