Bombki babci

marzena81
Bombki babci

0

0 / 0

Bombki babci, czyli roladki z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania możesz użyć wszystkiego na co masz ochotę: wędliny, ser, grzyby, ketchup. Włącz wyobraźnię i ciesz się wyjątkowym smakiem.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szt. tymbark jabłko brzoskwinia

10 plast. ser żółty

15 plast. szynka

1 szt. ciasto francuskie

2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Nastawić piekarnik na 200°C góra-dół. Rozwinąć na stolnicy ciasto francuskie. Na ciasto wylać ketchup i rozsmarować go. Potem ułożyć wędlinę i ser żółty.

2

Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wraz ze składnikami zwinąć w rulon. Ciasto jest prostokątne, więc należy zwinąć tę dłuższą część jak roladę. Po zwinięciu pokroić na 1-2 cm krążki i płasko ułożyć w formie.

3

Ciastka włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut, aż się zrumienią.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły