Bombki babci
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
marzena81
![Bombki babci](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363891.jpeg&w=3840&q=75)
Bombki babci, czyli roladki z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania możesz użyć wszystkiego na co masz ochotę: wędliny, ser, grzyby, ketchup. Włącz wyobraźnię i ciesz się wyjątkowym smakiem.
1
0 / 0
Bombki babci, czyli roladki z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania możesz użyć wszystkiego na co masz ochotę: wędliny, ser, grzyby, ketchup. Włącz wyobraźnię i ciesz się wyjątkowym smakiem.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szt. tymbark jabłko brzoskwinia
10 plaster ser żółty
15 plaster szynka
1 szt. ciasto francuskie
2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Nastawić piekarnik na 200°C góra-dół. Rozwinąć na stolnicy ciasto francuskie. Na ciasto wylać ketchup i rozsmarować go. Potem ułożyć wędlinę i ser żółty.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wraz ze składnikami zwinąć w rulon. Ciasto jest prostokątne, więc należy zwinąć tę dłuższą część jak roladę. Po zwinięciu pokroić na 1-2 cm krążki i płasko ułożyć w formie.
Ciastka włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut, aż się zrumienią.