Błyskawiczne miniserniczki na choco spodzie

grazynnaya-gmail-com
Błyskawiczne miniserniczki na choco spodzie

0

4 / 3

Błyskawiczne miniserniczki. Błyskawicznie się je robi i błyskawicznie znikają z talerza. Takie poste, a takie pyszne!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

150 g lubella mlekołaki choco kulki

1.50 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka masło

500 g twaróg

250 g serek mascarpone

60 g budyń śmietankowy z cukrem

1 szt. cukier wanilinowy

1 szt. jaja l

3 łyżeczka sok pomarańczowy tymbark

8 łyżka dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz

Przygotowanie


1

Przygotować foremkę na 12 muffinów i wypełnić ją papilotkami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

2

Choco kulki zmiksować w malakserze (lub roztłuc np. wałkiem). Dodać kakao Decomorreno i roztopione masło. Dokładnie wymieszać (można ponownie użyć malaksera). Rozłożyć równomiernie do papilotek i delikatnie ugnieść łyżką.

3

Zmielony twaróg, mascarpone, budyń, cukier, cukier wanilinowy oraz sok pomarańczowy włożyć do miski i zmiksować na jednolitą masę. Dodać jajko i ponowie zmiksować do połączenia się składników.

4

Papilotki wyłożyć równomiernie masą serową. Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut do ścięcia się masy. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

5

Dżem krótko zagotować w garnku, co chwilę mieszając. Przetrzeć przez sito. Gorącą polewę wylewać na miniserniczki. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy. Do tych miniserniczków pasuje każdy dżem Łowicz, więc po prostu wybierz swój ulubiony smak.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły