Barszcz wielkanocny
m7
Ugotowany żurek na białej kiełbasie i zakwasie - z dodatkiem ziemniaków i jajka to świetne danie nie tylko od święta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
280
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ugotowany żurek na białej kiełbasie i zakwasie - z dodatkiem ziemniaków i jajka to świetne danie nie tylko od święta.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. nać pietruszki
3 szt. kiełbasa biała
2 szt. czosnek
1 szt. włoszczyzna
2 łyżka śmietana 12%
1 szt. żurek zakwas
Przygotowanie
Do garnka 3 litrowego włożyć kiełbasę i włoszczyznę, zagotować.
Wlać zakwas, dodać czosnek, gotować 2 minuty.
Podbić śmietaną, dodać majeranek i zieloną pietruszkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
280
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.