Barszcz biały z grzybkami

m7
Barszcz biały z grzybkami

0

3.5 / 4

Bardzo pożywny, gęsty i aromatyczny barszcz biały. Dodaj do niego grzyby, kiełbasę, ziemniaki, jajka i grzyby a zyskasz pyszną zupę, która zaspokoi największy głód.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sok z cytryny

2 l woda

1.50 szkl. żurek zakwas

1 szt. ząbek czosnku

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

4 szt. pieprz ziarnisty

1 łyżka olej słonecznikowy

5 dag. grzyby suszone

20 dag. kiełbasa biała

50 dag. ziemniaki

Przygotowanie


1

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować i pokroić. Wodę należy zagotować z grzybami, białą kiełbasą i przyprawami (ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy).

2

Następnie dodać zakwas na żur wyjmując kiełbaskę. Kiełbasę pokroić na kawałki i ponownie dodać do barszczu.

3

Do barszczu dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz.

4

Następnie dodać podsmażoną na patelni cebulkę i jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Barszcz podawać z ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły