0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
sok z cytryny
2 Litry
woda
1.5 Szklanki
Żurek zakwas
1 Sztuka
ząbek czosnku
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
olej słonecznikowy
5 Dekagramów
grzyby suszone
20 Dekagramów
Kiełbasa biała
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować i pokroić. Wodę należy zagotować z grzybami, białą kiełbasą i przyprawami( ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy).
  2. Następnie dodać zakwas na żur wyjmując kiełbaskę. Kiełbasę pokroić na kawałki i ponownie dodać do barszczu.
  3. Do barszczu dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Następnie dodać podsmażoną na patelni cebulkę i jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Barszcz podawać z ziemniakami.

Opis

Barszczyk biały nieco inaczej.

Podobne przepisy

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!