Example thumb
0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
sok z cytryny
2 Litry
woda
1.5 Szklanki
Żurek zakwas
1 Sztuka
ząbek czosnku
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
olej słonecznikowy
5 Dekagramów
grzyby suszone
20 Dekagramów
Kiełbasa biała
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować i pokroić. Wodę należy zagotować z grzybami, białą kiełbasą i przyprawami( ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy).
  2. Następnie dodać zakwas na żur wyjmując kiełbaskę. Kiełbasę pokroić na kawałki i ponownie dodać do barszczu.
  3. Do barszczu dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Następnie dodać podsmażoną na patelni cebulkę i jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Barszcz podawać z ziemniakami.

Opis

Barszczyk biały nieco inaczej.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!