Barszcz biały

kontakt_1
Barszcz biały

0

5 / 1

Tradycyjny przepis na barszcz biały? Proszę bardzo! Zupa ugotowana na żeberkach z dodatkiem białej kiełbasy i jajka może jest pyszna i sycąca.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 zakwas na barszcz biały

30 dek. żeberka wieprzowe

30 dek. biała kiełbasa surowa

1 pęcz. włoszczyzna

6 szt. jajka przepiórcze

5 szt. ziele angielskie

3 szt. liście laurowe

5 szcz. pieprz czarny

200 śmietana 18%

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. korzeń chrzanu

1 łyżka majeranek

1 szcz. sól, pieprz

2 l tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Z 2 litrów wody, żeberek, kiełbasy, warzyw, ziela angielskiego, liści laurowych, ziaren pieprzu czarnego i ząbków czosnku ugotuj wywar.

2

Wyjmij mięso i pokój w kostkę, a kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy. Wlej zakwas, dodaj starty korzeń chrzanu i majeranek. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj aż wszystkie smaki połączą się.

3

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo. Zupę wlej na talerze, dodaj łyżkę śmietany i jajko. Podawaj z sokiem Tymbark.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły