Barszcz biały
kontakt_1
Tradycyjny przepis na barszcz biały? Proszę bardzo! Zupa ugotowana na żeberkach z dodatkiem białej kiełbasy i jajka może jest pyszna i sycąca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
989
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Tradycyjny przepis na barszcz biały? Proszę bardzo! Zupa ugotowana na żeberkach z dodatkiem białej kiełbasy i jajka może jest pyszna i sycąca.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 zakwas na barszcz biały
30 dag. żeberka wieprzowe
30 dag. biała kiełbasa surowa
1 pęcz. włoszczyzna
6 szt. jajka przepiórcze
5 szt. ziele angielskie
3 szt. liście laurowe
5 szczyp. pieprz czarny
200 śmietana 18%
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. korzeń chrzanu
1 łyżka majeranek
1 szczyp. sól, pieprz
2 l tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
Z 2 litrów wody, żeberek, kiełbasy, warzyw, ziela angielskiego, liści laurowych, ziaren pieprzu czarnego i ząbków czosnku ugotuj wywar.
Wyjmij mięso i pokój w kostkę, a kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy. Wlej zakwas, dodaj starty korzeń chrzanu i majeranek. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj aż wszystkie smaki połączą się.
W międzyczasie ugotuj jajka na twardo. Zupę wlej na talerze, dodaj łyżkę śmietany i jajko. Podawaj z sokiem Tymbark.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
989
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.