0

Składniki

250 Mililitrów
zakwas na barszcz biały
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
30 Dekagramów
biała kiełbasa surowa
1 Pęczek
włoszczyzna
6 Sztuk
Jajka przepiórcze
5 Sztuk
ziele angielskie
3 Sztuki
Liście laurowe
5 Szczypt
pieprz czarny
200 Mililitrów
śmietana 18%
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
1 Łyżka
majeranek
1 Szczypta
sól, pieprz

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark Jabłko Mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z 2 litrów wody, żeberek, kiełbasy, warzyw, ziela angielskiego, liści laurowych, ziaren pieprzu czarnego i ząbków czosnku ugotuj wywar.
  2. Wyjmij mięso i pokój w kostkę, a kiełbasę w plasterki. Dodaj do zupy. Wlej zakwas, dodaj starty korzeń chrzanu i majeranek. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj aż wszystkie smaki połączą się.
  3. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo. Zupę wlej na talerze, dodaj łyżkę śmietany i jajko. Podawaj z sokiem Tymbark.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Żurek z przepiórczym jajkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Żurek z przepiórczym jajkiem

Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Przepis
Średni Do 40 min
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!