Barszcz biały

m7
Barszcz biały

1

0 / 0

Barszcz biały to aromatyczna i bardzo pożywna zupa. Dodaj do niej kiełbasę i boczek a otrzymasz gęste i sycące danie. Pycha!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

3 łyżecz. śmietana

5 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

1 szt. cebula

4 szt. kiełbasa podwędzana

2 szt. barszcz biały

2 łyżka majeranek

20 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Do wody wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, czekać aż się zagotuje.

2

Pokroić w kostkę boczek, podsmażyć.

3

Dodać podsmażony boczek do zupy.

4

Rozrobić barszcz biały, dodać śmietanę, roztrzepać, dodać do zupy, dosypać majeranek.

5

Kiełbasę pokroić w kostkę i dobrze podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.

6

Podsmażoną kiełbasę z cebulą wrzucić do zupy i gotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

294

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły