Dlaczego warto dołączyć do trendu #NIEMARNUJ ?
formularz
2/14/2019
ok. 5 min
Jeżeli słyszeliście już o trendzie lub, jak wolą inni, filozofii #NIEMARNUJ, to wiecie, że każdego roku w Polsce marnowanych jest kilka milionów ton żywności [1] .
Powiedzmy temu STOP! Spróbujmy kreatywnie gotować i bądźmy EKO! Od czego możemy zacząć? Od robienia z resztek świetnych, pysznych potraw!
Inspiracje? Oto coś prostego, wyrafinowanego i kreatywnego:
+ proste i obłędne grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami
+ wyśmienity suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży
+ zaskakująca wielością smaków szakszuka z dynią po łowicku
Nie marnując jedzenia, czyli zjadając wszystko, czego termin przydatności się zbliża, także zyskujemy. A co dokładnie?
> więcej miejsca w lodówce i na półkach. Wykorzystaj wszystkie produkty, których termin przydatności się zbliża. Jak? Skorzystaj z wyszukiwarki przepisów na UWIELBIAM.PL! Znajdziesz tam kilkaset inspiracji na zawartość Twojej lodówki! (-:
> więcej kreatywności – każdy, kto zdecyduje się świadomie korzystać z jedzenia, które już zakupił, porzuci stare nawyki i rozpocznie przygodę z kuchnią kreatywną.