Szakszuka z dynią po łowicku

AnnaPolawska
Szakszuka z dynią po łowicku

1

0 / 0

Szybkie, smaczne danie. Nie potrzebuje żadnych innych dodatków dzięki bardzo intensywnemu sosowi Łowicz, który ma w swoim składzie warzywa i przyprawy.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. dynia hokkaido

1 szt. łowicz sos boloński

3 szt. jaja l

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Dynię kroimy w kostkę i dusimy na oleju na patelni do uzyskania al dente.

2

Dodajemy sos Boloński Łowicz i mieszamy.

3

Dodajemy jajka. Na wolnym ogniu pod przykryciem czekamy aż jajka się zetną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

316

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły