Szakszuka z dynią po łowicku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
AnnaPolawska
![Szakszuka z dynią po łowicku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451804.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie, smaczne danie. Nie potrzebuje żadnych innych dodatków dzięki bardzo intensywnemu sosowi Łowicz, który ma w swoim składzie warzywa i przyprawy.
1
0 / 0
Szybkie, smaczne danie. Nie potrzebuje żadnych innych dodatków dzięki bardzo intensywnemu sosowi Łowicz, który ma w swoim składzie warzywa i przyprawy.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. dynia hokkaido
1 szt. łowicz sos boloński
3 szt. jaja l
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
Dynię kroimy w kostkę i dusimy na oleju na patelni do uzyskania al dente.
2
Dodajemy sos Boloński Łowicz i mieszamy.
3
Dodajemy jajka. Na wolnym ogniu pod przykryciem czekamy aż jajka się zetną.