Szakszuka z dynią po łowicku
AnnaPolawska
Szybkie, smaczne danie. Nie potrzebuje żadnych innych dodatków dzięki bardzo intensywnemu sosowi Łowicz, który ma w swoim składzie warzywa i przyprawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybkie, smaczne danie. Nie potrzebuje żadnych innych dodatków dzięki bardzo intensywnemu sosowi Łowicz, który ma w swoim składzie warzywa i przyprawy.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. dynia hokkaido
1 szt. łowicz sos boloński
3 szt. jaja l
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Dynię kroimy w kostkę i dusimy na oleju na patelni do uzyskania al dente.
Dodajemy sos Boloński Łowicz i mieszamy.
Dodajemy jajka. Na wolnym ogniu pod przykryciem czekamy aż jajka się zetną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka