Zupa chrzanowa z wędzonym łososiem

Krakus
 Zupa chrzanowa z wędzonym łososiem

0

0 / 0

Aksamitna, kremowa zupa z chrzanem Krakus, wędzonym łososiem i świeżymi kiełkami to idealna propozycja na lekki posiłek. Delikatne, podsmażone warzywa nadają jej maślany posmak, a odrobina pikanterii sprawia, że zachwyca głębią smaku i aromatu.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 łyżka chrzan krakus

1 szt. pietruszka

1 szt. cebula

1 szt. papryczka chili

1 łyżka masło

1 l bulion

150 ml śmietanka 30%

60 g łosoś wędzony

1 szt. kiełki

Przygotowanie


1

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.

2

Przygotowane warzywa podsmaż w garnku na maśle.

3

Podsmażone warzywa zalej litrem bulionu, wymieszaj.

4

Dodaj dwie łyżki chrzanu Krakus, wymieszaj.

5

Wlej 150 ml śmietanki 30% i gotuj zupę przez 15-20 minut.

6

Gotową zupę zblenduj na gładką masę.

7

Po zblendowaniu przełóż zupę do naczynia.

8

Podawaj z wędzonym łososiem i ulubionymi kiełkami.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły