Zupa chrzanowa z wędzonym łososiem

Krakus

Aksamitna, kremowa zupa z chrzanem Krakus, wędzonym łososiem i świeżymi kiełkami to idealna propozycja na lekki posiłek. Delikatne, podsmażone warzywa nadają jej maślany posmak, a odrobina pikanterii sprawia, że zachwyca głębią smaku i aromatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Aksamitna, kremowa zupa z chrzanem Krakus, wędzonym łososiem i świeżymi kiełkami to idealna propozycja na lekki posiłek. Delikatne, podsmażone warzywa nadają jej maślany posmak, a odrobina pikanterii sprawia, że zachwyca głębią smaku i aromatu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 łyżka chrzan krakus
1 szt. pietruszka
1 szt. cebula
1 szt. papryczka chili
1 łyżka masło
1 l bulion
150 ml śmietanka 30%
60 g łosoś wędzony
1 szt. kiełki
Przygotowanie
Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Przygotowane warzywa podsmaż w garnku na maśle.
Podsmażone warzywa zalej litrem bulionu, wymieszaj.
Dodaj dwie łyżki chrzanu Krakus, wymieszaj.
Wlej 150 ml śmietanki 30% i gotuj zupę przez 15-20 minut.
Gotową zupę zblenduj na gładką masę.
Po zblendowaniu przełóż zupę do naczynia.
Podawaj z wędzonym łososiem i ulubionymi kiełkami.