Zupa chrzanowa z białą kiełbasą

formularz
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą

0

4 / 1

Aromatyczna i pikantna zupa chrzanowa z białą kiełbasą świetnie smakuje na co dzień i od święta. Kremowa zupa, pachnąca wędzonym boczkiem z kiełbasa i jajkiem jest sycącym i smacznym pomysłem na obiad.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 łyżka chrzan krakus

1 szt. marchew

4 szt. ziemniaki

0.50 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka olej

1 szt. biała kiełbasa parzona

50 g boczek wędzony

0.50 szkl. śmietana do zupy

1.20 l bulion drobiowy

1 łyżecz. świeże zioła

Przygotowanie


1

Rozgrzej patelnię, dodaj olej i boczek. Całość smaż 2–3 minuty.

2

Dodaj pokrojoną marchew i mieszając, smaż 3 minuty.

3

Dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Mieszając smaż 1 minutę.

4

Wlej bulion, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj do miękkości ziemniaków.

5

Dodaj chrzan oraz śmietanę, wcześniej zahartowaną 3 łyżkami gorącej zupy.

6

Przed podaniem posyp całość ziołami. Zupę podawaj z białą kiełbasą oraz cząstkami jajek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

518

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły