Ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem

kontakt_1
Ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem

0

0 / 0

Ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem to danie, które pozwoli Ci na szybkie i smaczne uzupełnienie codziennego menu. Możesz je serwować na wiele sposobów — w towarzystwie ulubionego sosu, sałatki, mięsa lub chrupiących warzyw. Co więcej, grillowane ziemniaczki przygotujesz w mniej niż godzinę! To świetna propozycja zarówno na obiad, jak i prostą przekąskę w ciągu dnia.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szt. duże ziemniaki

5 łyżka oliwa z oliwek

5 łyżka masło

2 łyżecz. świeży tymianek

2 łyżecz. świeży rozmaryn

1 łyżecz. papryka wędzona w proszku

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy je w ćwiartki.

2

Następnie delikatnie obgotowujemy je w osolonej wodzie.

3

Lekko ugotowane ziemniaki polewamy oliwą z oliwek dodajemy przyprawy i masło.

4

Zawijamy je w folie aluminiową i grillujemy aż będą miękkie i chrupiące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

336

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły