Ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem
kontakt_1
0
0 / 0
Ziemniaki z tymiankiem i rozmarynem to danie, które pozwoli Ci na szybkie i smaczne uzupełnienie codziennego menu. Możesz je serwować na wiele sposobów — w towarzystwie ulubionego sosu, sałatki, mięsa lub chrupiących warzyw. Co więcej, grillowane ziemniaczki przygotujesz w mniej niż godzinę! To świetna propozycja zarówno na obiad, jak i prostą przekąskę w ciągu dnia.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. duże ziemniaki
5 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka masło
2 łyżeczka świeży tymianek
2 łyżeczka świeży rozmaryn
1 łyżeczka papryka wędzona w proszku
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy je w ćwiartki.
Następnie delikatnie obgotowujemy je w osolonej wodzie.
Lekko ugotowane ziemniaki polewamy oliwą z oliwek dodajemy przyprawy i masło.
Zawijamy je w folie aluminiową i grillujemy aż będą miękkie i chrupiące.