Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Ryba nie musi być nudna bo podać ją można z różnymi sosami. Skusiłam się na sos mango bo go uwielbiam, do tego szybko się robi i jest pyszny. Idealną bazą do zrobienia sosu mango jest sos jasny uniwersalny Łowicz. Sos sam w sobie jest fajny, gęsty, zawiera już przyprawy i skraca nam czas gotowania. Na jego bazie możemy robić różne smakowe sosy, albo podać go w wersji oryginalnej. Zębacza podałam z batatami, które do sosu Łowicz idealnie pasują.
Sos mango: |
|||
1 | Sztuka |
Mango
|
|
1 | Sztuka | ||
50 | Mililitrów |
wino białe wytrawne
|
|
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
Papryczka ostra chili
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Pozostałe: |
|||
50 | Dekagramów |
zębacz
|
|
2 | Sztuki |
batat
|
|
1 | Szczypta |
przyprawa do ryb
|
|
0.5 | Łyżeczki |
tymianek
|
|
2 | Łodygi |
Estragon
|
|
2 | Gałązki |
rozmaryn
|
|
2 | Łodygi |
Listki szałwii
|
|
0.5 | Łyżeczki |
oregano
|
|
0.5 | Łyżeczki |
bazylia
|
|
0.5 | Łyżeczki |
Suszone oregano
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Łyżka |
masło
|
|
5 | Łyżek |
olej
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |