Zawijane grilowane papryczki
m7
Papryke uwielbiam we wszystkich kolorach, surowa, pieczona i marynowana, pod kazda postacia. dzisiaj zrobilam papryke na grilu.
1
0 / 0
Papryke uwielbiam we wszystkich kolorach, surowa, pieczona i marynowana, pod kazda postacia. dzisiaj zrobilam papryke na grilu.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. sok z cytryny
150 g serek twarogowy typu tartare
4 szt. papryka czerwona
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Umyc papryki , wylozyc folia aluminiowa blache i wlozyc do nagrzanego do 200°piekarnika na 45min.
wyciagnac i odstawic do ostygniecia pod sciereczka.
obrac delikatnie ze skory, starajac sie zachowac paski papryki nadajace sie pozniej do zwiniecia w rulonik. Obrana papryke posolic i zalac 2-3 lyzkami z oliwy i odrobina soku z cytryny.
0dstawic na pol godziny. Papryka jest gotowa do jedzenia w takiej postaci jako dodatek.
jednak tutaj chcialam troche urozmaicic i podac papryke na zakaske.
zatem zostalo nam polozyc lyzeczke bialego serka na kazdy pasek papryki i zwinac w rulonik, polozyc koncowka do dolu i gotowe.