Zawijane grilowane papryczki

m7
Zawijane grilowane papryczki

1

0 / 0

Papryke uwielbiam we wszystkich kolorach, surowa, pieczona i marynowana, pod kazda postacia. dzisiaj zrobilam papryke na grilu.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. sok z cytryny

150 g serek twarogowy typu tartare

4 szt. papryka czerwona

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Umyc papryki , wylozyc folia aluminiowa blache i wlozyc do nagrzanego do 200°piekarnika na 45min.

2

wyciagnac i odstawic do ostygniecia pod sciereczka.

3

obrac delikatnie ze skory, starajac sie zachowac paski papryki nadajace sie pozniej do zwiniecia w rulonik. Obrana papryke posolic i zalac 2-3 lyzkami z oliwy i odrobina soku z cytryny.

4

0dstawic na pol godziny. Papryka jest gotowa do jedzenia w takiej postaci jako dodatek.

5

jednak tutaj chcialam troche urozmaicic i podac papryke na zakaske.

6

zatem zostalo nam polozyc lyzeczke bialego serka na kazdy pasek papryki i zwinac w rulonik, polozyc koncowka do dolu i gotowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

409

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły