0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Sztuki
Buraki ugotowane
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
ingridient
chrzan Krakus
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane, ugotowane buraki ścieramy na grubych oczkach tarki.
  2. Dodajemy sok z cytryny i cukier.
  3. Dusimy na małym ogniu, cały czas mieszając.
  4. Na małej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy, tworząc zasmażkę.
  5. Wraz z chrzanem Krakus, dodajemy ją do buraków i jeszcze chwilę smażymy wszystko razem.

Opis

Tradycyjny, smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

Podobne przepisy

Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron kokardki z kabanosem i kurkami

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Przepis
Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Piekielnie dobry dressing na bazie ketchupu

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!