Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tradycyjne świąteczne kruche ciasto z mocno czekoladowym wypełnieniem i konfiturą z truskawek to świetna propozycja słodkiego, Wielkanocnego deseru. Czekoladowy mazurek w kształcie zajączka robi furorę wśród najmłodszych uczestników świątecznego stołu i zadowoli każdego fana słodkości.
Ciasto: |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
120 | Gramów |
masło
|
|
4 | Łyżki |
cukier puder
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Wypełnienie mazurka: |
|||
5 | Łyżek |
konfitura truskawkowa Łowicz
|
|
![]() |
|||
100 | Gramów |
czekolada
|
|
100 | Gramów |
czekolada gorzka
|
|
200 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |