0

Składniki

1 Szklanka
Błyskawiczne płatki owsiane
100 Gramów
masło
1 Łyżka
miód
2 Opakowania
serek kanapkowy
1 Opakowanie
Dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%
1 Pęczek
Melisa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, a następnie rozdrabniamy blenderem. Łączymy z miodem oraz masłem.
  2. Spód metalowej foremki wykładamy papierem do pieczenia, następnie za pomocą metalowej obręczy kuchennej układamy okrągłe spodki o wysokości około 1-1,5 cm.
  3. Wkładamy do lodówki na całą noc.
  4. Nakładamy kolejno na każdy schłodzony spodek obręcz, wypełniamy serkiem, również na wysokość około 1,5 cm.
  5. Na koniec na wierzchu układamy niskosłodzony dżem wiśniowy Łowicz, pełen kawałków owoców.
  6. Dekorujemy świeżą melisą.

Podobne przepisy

Owsiane Batoniki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Owsiane Batoniki

Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Pieczone tosty francuskie

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone tosty francuskie

Płatki kukurydziane w czekoladzie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Płatki kukurydziane w czekoladzie

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!