0

Składniki

1 Szklanka
Błyskawiczne płatki owsiane
100 Gramów
masło
1 Łyżka
miód
2 Opakowania
serek kanapkowy
1 Opakowanie
Dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%
1 Pęczek
Melisa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, a następnie rozdrabniamy blenderem. Łączymy z miodem oraz masłem.
  2. Spód metalowej foremki wykładamy papierem do pieczenia, następnie za pomocą metalowej obręczy kuchennej układamy okrągłe spodki o wysokości około 1-1,5 cm.
  3. Wkładamy do lodówki na całą noc.
  4. Nakładamy kolejno na każdy schłodzony spodek obręcz, wypełniamy serkiem, również na wysokość około 1,5 cm.
  5. Na koniec na wierzchu układamy niskosłodzony dżem wiśniowy Łowicz, pełen kawałków owoców.
  6. Dekorujemy świeżą melisą.

Podobne przepisy

Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron (kolanka) z bułką tartą oraz owocami

Owsiane Batoniki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Owsiane Batoniki

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Chrupiące ciasteczka z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chrupiące ciasteczka z płatkami

Dziecięce Sushi z płatkami Lubella Mlekołaki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dziecięce Sushi z płatkami Lubella Mlekołaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!