Wytrawne serowe koszyczki z dżemem wiśniowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Wytrawne serowe koszyczki z dżemem wiśniowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053339.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szkl. błyskawiczne płatki owsiane
100 g masło
1 łyżka miód
2 opak. serek kanapkowy
1 opak. dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%
1 pęcz. melisa
Przygotowanie
1
Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, a następnie rozdrabniamy blenderem. Łączymy z miodem oraz masłem.
2
Spód metalowej foremki wykładamy papierem do pieczenia, następnie za pomocą metalowej obręczy kuchennej układamy okrągłe spodki o wysokości około 1-1,5 cm.
3
Wkładamy do lodówki na całą noc.
4
Nakładamy kolejno na każdy schłodzony spodek obręcz, wypełniamy serkiem, również na wysokość około 1,5 cm.
5
Na koniec na wierzchu układamy niskosłodzony dżem wiśniowy Łowicz, pełen kawałków owoców.
6
Dekorujemy świeżą melisą.