Wiosenna sałatka z kokardkami

lubella
Wiosenna sałatka z kokardkami

2

0 / 0

Tęsknisz za wiosną? Urządź sobie wiosnę w kuchni! Przygotuj sałatkę z makaronu, z dressingiem musztardowo-miodowym i warzywami. Dodaj wonne zioła, smaczny parmezan i okraś całość sokiem z cytryny, a wiosenne smaki i aromaty uprzyjemnią Ci nawet najchłodniejszy dzień!

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella kokardki

1 szczyp. kiełki słonecznika

1 szt. awokado

1 pęcz. nać pietruszki

5 szt. rzodkiewka

50 g parmezan

1 szt. czosnek

0.50 pęcz. szczypiorek

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

20 szt. pomidorki koktajlowe

1 pęcz. rukola

6 łyżecz. oliwa z oliwek

2 łyżecz. musztarda dijon

1 łyżecz. miód

3 łyżecz. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Składniki dressingu mieszamy . Makaron mieszamy z dressingiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Awokado i rzodkiewkę kroimy na cienkie plastry. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz drobno posiekany szczypiorek.

3

Rukolę myjemy. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Dodajemy do sałatki. Całość posypujemy startym serem i kiełkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

682

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły