Wiosenna sałatka z kokardkami
lubella
Tęsknisz za wiosną? Urządź sobie wiosnę w kuchni! Przygotuj sałatkę z makaronu, z dressingiem musztardowo-miodowym i warzywami. Dodaj wonne zioła, smaczny parmezan i okraś całość sokiem z cytryny, a wiosenne smaki i aromaty uprzyjemnią Ci nawet najchłodniejszy dzień!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
682
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Tęsknisz za wiosną? Urządź sobie wiosnę w kuchni! Przygotuj sałatkę z makaronu, z dressingiem musztardowo-miodowym i warzywami. Dodaj wonne zioła, smaczny parmezan i okraś całość sokiem z cytryny, a wiosenne smaki i aromaty uprzyjemnią Ci nawet najchłodniejszy dzień!
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
1 szczyp. kiełki słonecznika
1 szt. awokado
1 pęcz. nać pietruszki
5 szt. rzodkiewka
50 g parmezan
1 szt. czosnek
0.50 pęcz. szczypiorek
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
20 szt. pomidorki koktajlowe
1 pęcz. rukola
6 łyżecz. oliwa z oliwek
2 łyżecz. musztarda dijon
1 łyżecz. miód
3 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki dressingu mieszamy . Makaron mieszamy z dressingiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Awokado i rzodkiewkę kroimy na cienkie plastry. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz drobno posiekany szczypiorek.
Rukolę myjemy. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Dodajemy do sałatki. Całość posypujemy startym serem i kiełkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
682
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.