Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zostawiam Wam przepis na wiosenną tartę botwinkową. Botwinka to wspaniałe warzywo po które sięgamy przygotowując zupy, sałatki. Postanowiłam wykorzystać ją tworząc kolorową tartę. Efekt wizualny i smakowy zachwycił moich domowników. Idealna na ciepło jak i na zimno. Przepis na formę 23×28cm:
200 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
80 | Gramów |
masło
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Pęczek |
botwinka
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
por
|
|
2 | Sztuki |
burak gotowany
|
|
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
Śmietana lub jogurt naturalny
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
100 | Gramów |
ser feta
|
|
1 | Pęczek |
Świeży koperek
|
|
1 | Łyżeczka |
suszony majeranek
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
2 | Łyżki |
sok z cytryny
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |