Wielkanocny sos chrzanowy ze świeżym koperkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
a763
![Wielkanocny sos chrzanowy ze świeżym koperkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550889.jpeg&w=3840&q=75)
To prosty sos, bez którego nie wyobrażam sobie u nas w domu Wielkanocy. Dzięki dodatkowi świeżego koperku jest bardzo wiosenny. Obowiązkowo każdego roku gości na naszym świątecznym stole jako niezastąpiony dodatek do jajek. Ale jadamy go również z pieczonymi mięsami czy pasztetem. Ja uwielbiam zanurzać w nim rzodkiewki czy kawałki świeżych ogórków. Do przygotowania tego niezastąpionego sosu używam zawsze domowego majonezu.
1
0 / 0
To prosty sos, bez którego nie wyobrażam sobie u nas w domu Wielkanocy. Dzięki dodatkowi świeżego koperku jest bardzo wiosenny. Obowiązkowo każdego roku gości na naszym świątecznym stole jako niezastąpiony dodatek do jajek. Ale jadamy go również z pieczonymi mięsami czy pasztetem. Ja uwielbiam zanurzać w nim rzodkiewki czy kawałki świeżych ogórków. Do przygotowania tego niezastąpionego sosu używam zawsze domowego majonezu.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 majonez
125 jogurt grecki
2 łyżka chrzan krakus
1 pęcz. świeży koperek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz czarny
Przygotowanie
W miseczce wymieszać majonez z jogurtem greckim, dodać chrzan Krakus.
Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Dodać drobno posiekany koperek i dokładnie wymieszać.