Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Lekki sernik na bazie śmietankowych serków kanapkowych oraz kremowego serka mascarpone ze szczyptą wanilii oraz garścią kwaskowatych malin. Spód ciasta w smaku przypomina ciasto marchewkowe, a został on przygotowany z mieszanki korzennych ciasteczek, orzechów włoskich oraz tartej marchewki. Dopełnieniem tego marchewkowego akcentu jest zwieńczająca ciasto galaretka z soku marchwiowego z dodatkiem malin oraz delikatny krem malinowy jako wykończenie całego ciasta. A gdzie tytułowy zając? Wycięty w galaretce jako typowo wielkanocny element dekoracji sernika.
Spód: |
|||
50 | Gramów |
orzechy włoskie
|
|
50 | Gramów |
marchew
|
|
180 | Gramów |
Ciastka kruche
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
Masa serowa: |
|||
500 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
540 | Gramów |
serek kanapkowy
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
300 | Gramów |
Mleko skondensowane słodzone
|
|
1 | Szczypta |
Wanilia
|
|
4 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
200 | Gramów |
maliny mrożone
|
|
Galaretka marchewkowa: |
|||
1 | Szklanka |
Sok marchwiowy
|
|
3 | Łyżeczki |
ŻELATYNA
|
|
Krem malinowy: |
|||
3 | Łyżeczki | ||
![]() |
|||
150 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
150 | Gramów |
Śmietana kremówka 36%
|
|
3 | Sztuki |
Bezy do dekoracji
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |