Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pyszne połączenie ciasta miodowego z bitą śmietaną z dodatkiem orzechów włoskich. Cytrynowy krem Lemon curd przełamuje słodycz placków miodowych i śmietany. Mazurek dosłownie rozpływa się w ustach!
CIASTO |
|||
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
cukier
|
|
100 | Gramów |
miód
|
|
1 | Łyżeczka |
soda oczyszczona
|
|
1 | Sztuka |
jaja kurze całe
|
|
150 | Gramów |
masło
|
|
KREM ŚMIETANKOWY |
|||
500 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
0.75 | Szklanki |
orzechy włoskie
|
|
2 | Sztuki |
Fix do śmietany
|
|
KREM CYTRYNOWY (LEMON CURD) |
|||
0.5 | Szklanki |
sok z cytryny
|
|
2 | Łyżeczki |
skórka z cytryny
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier
|
|
4 | Sztuki |
jaja L
|
|
90 | Gramów |
masło
|
|
POLEWA KAKAOWA |
|||
4 | Łyżki | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
1 | Łyżeczka |
ŻELATYNA
|
|
3 | Łyżki |
Wrzątek
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |