Wielkanocny makaron z ricottą i musem truskawkowym

omagdalena
Wielkanocny makaron z ricottą i musem truskawkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g makaron spaghetti lubella

150 g ser ricotta

7 szt. truskawki

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szczyp. cukier waniliowy

1 łyżka miód

Przygotowanie


Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Ricottę doprawiamy do smaku miodem, dodajemy parę kropel soku z cytryny i mieszamy.

Miksujemy kilka truskawek z dodatkiem cukru waniliowego.

Na makaron wykładamy ricottę. Całość polewamy musem truskawkowym i dekorujemy cząstkami truskawek. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

728

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

104

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły