Wielkanocny makaron z ricottą i musem truskawkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
omagdalena
![Wielkanocny makaron z ricottą i musem truskawkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8565-1702058057384.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron spaghetti lubella
150 g ser ricotta
7 szt. truskawki
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. cukier waniliowy
1 łyżka miód
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2
Ricottę doprawiamy do smaku miodem, dodajemy parę kropel soku z cytryny i mieszamy.
3
Miksujemy kilka truskawek z dodatkiem cukru waniliowego.
4
Na makaron wykładamy ricottę. Całość polewamy musem truskawkowym i dekorujemy cząstkami truskawek. Smacznego!