Wielkanocny makaron z ricottą i musem truskawkowym
omagdalena
Wartości odżywcze na porcję
Energia
728
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
104
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron spaghetti lubella
150 g ser ricotta
7 szt. truskawki
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. cukier waniliowy
1 łyżka miód
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ricottę doprawiamy do smaku miodem, dodajemy parę kropel soku z cytryny i mieszamy.
Miksujemy kilka truskawek z dodatkiem cukru waniliowego.
Na makaron wykładamy ricottę. Całość polewamy musem truskawkowym i dekorujemy cząstkami truskawek. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
728
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
104
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.