Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kruche ciasto wypełnione słodko - kwaśnym kremem limonkowym z dodatkiem aromatycznej bazylii.
Składniki na ciasto: |
|||
20 | Dekagramów | ||
![]() |
|||
3 | Dekagramy |
cukier
|
|
12 | Dekagramów |
masło
|
|
2 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Sztuka |
białko jaja kurzego
|
|
Składniki na krem: |
|||
140 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
12 | Dekagramów |
Biała czekolada
|
|
40 | Mililitrów |
Sok z limonki
|
|
5 | Gramów |
ŻELATYNA
|
|
skórka starta z 1 limonki |
|||
6 drobno posiekanych liści bazylii |
|||
Dodatkowo: |
|||
bezy |
|||
listki bazylii |
|||
skórka starta z limonki |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |